Τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών και οι καταστροφές από τις πλημμύρες

 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, φίλες και φίλοι, όλα πάνε καλά…  η είδηση μιας ακόμη περίεργης αυτοκτονίας έρχεται από την Τουρκία!

ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΟΣ σε τουαλέτα της φυλακής βρέθηκε ο 47χρονος Τούρκος εισαγγελέας, Σεϊφετίν Γιγκίτ, ο οποίος το 2013 είχε ξεκινήσει μία έρευνα σχετικά με διαφθορά που αφορούσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την οικογένεια του.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, είχε ανοίξει τον φάκελο περί διαφθοράς στη Δημόσια Επιχείρηση Στέγασης.

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ εισαγγελέας, ο οποίος ήταν πατέρας δύο παιδιών, είχε συλληφθεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου με την κατηγορία ότι συνεργάζεται με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ, Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ερντογάν είχε κατηγορήσει ως ενορχηστρωτή της απόπειρας ανατροπή του.

***

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ενώπιον της δικαιοσύνης θα λυθεί, όπως φαίνεται, ο «εμφύλιος πόλεμος» που μαίνεται με αφορμή και την ίδρυση νέας δικαστικής ένωσης, καθώς η πλειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) εξετάζει σοβαρά την προοπτική προσφυγής στα δικαστήρια, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια καθαρά διασπαστική ενέργεια, με την οποία ουσιαστικά επιχειρείται η «παράνομη ίδρυση μιας δεύτερης ΕΔΕ».

***

ΚΑΘΕ χρόνο τα ίδια, ναι φίλοι μου, κάθε χρόνο αυτή την εποχή στους περισσότερους νομούς της Πελοποννήσου, οι παραγωγοί ελιών σχεδόν αβοήθητοι από την πολιτεία και πολλές φορές  κάτω από αντίξοες συνθήκες τις μαζεύουν και στην συνέχεια τις μεταφέρουν στα ελαιοτριβεία για να παραχθεί το λάδι.

ΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ η λειτουργία της επεξεργασίας του ελαιοκάρπου στα ελαιοτριβεία αρχίζουν τις διαμαρτυρίες οι… ευαίσθητες μύτες που παρασύρουν και τους θεσμικούς παράγοντες!

ΠΟΤΕ, επιτέλους, θα λυθεί αυτό το πρόβλημα; Γιατί η Πολιτεία που ωφελείται οικονομικά  από την παραγωγή και εξαγωγή του ελαιολάδου δεν βρίσκει την λύση ώστε  να πάψουν οι διαμαρτυρίες; 

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ είναι σχεδιασμένα έτσι, για να χαθεί και η παραγωγή του ελαιολάδου και να το εισάγουμε όπως πολλά άλλα τρόφιμα και πρώτες ύλες από τη Γερμανία !  

***

 ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ Έλληνες,  στο ταλαιπωρημένο νότο οι αυτοδιοικητικοί προσπαθούν να βάψουν αβγά με πορδές  καταλάβατε;

ΜΠΟΡΕΙ από τις προσευχές των Χριστιανών – θύματα των καιρικών φαινομένων  να γλίτωσαν  το περασμένο Σαββατοκύριακο από την καταιγίδα το κέντρο της Καλαμάτας αλλά από την καταιγίδα δεν γλίτωσαν τα εγκαταλειμμένα και αφώτιστα χωριά.

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΛΩΡΟ οι κάτοικοι είδαν ξανά τις περιουσίες τους να δοκιμάζονται από τη νέα πλημμύρα.

ΕΚΕΙ , επί αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά είχε προγραμματιστεί η κατασκευή ενός αντιπλημμυρικού καναλιού 12 μέτρων πλάτους επί 500 μήκους που θα προστάτευε σχεδόν όλο το χωριό από τα ορμητικά  νερά που κατεβαίνουν από το βουνό αλλά δυστυχώς  αυτό το έργο σκάλωσε σε κάποιες ελιές !

ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ελιές στον ορεινό όγκο του Αγίου Φλώρου πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να μαζέψουν τις ελιές τους αφού οι πέτρες και τα χαλίκια που αποκόπηκαν από την πλαγιά του βουνού στην κακοκαιρία της 7ης Σεπτεμβρίου και από τις ορμητικές βροχές του περασμένου 24ωρου έχουν καταστρέψει όλα τα μονοπάτια.

ΜΙΑ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ που προσπαθούσε να επισκευάσει έναν ορεινό δρόμο δυστυχώς οι προχθεσινές βροχές χάλασαν ότι είχαν διορθώσει.

ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ οι αγρότες και οι παραγωγοί , λόγω του «Μορέα» έχασαν τα κτήματα τους από τα νερά που εμποδίζονται από το μπάζωμα του κατασκευαστή! Αυτά πληρώνουν και ΕΝΦΙΑ! 

ΟΙ «ΤΥΧΕΡΟΙ»  που μένουν στο δρόμο του κοιμητηρίου δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους αφού ο δρόμος είναι σχεδόν καταστρεμμένος αφού λόγω έλλειψης υποδομών  γίνετε ποτάμι , ούτε με γαλότσες δεν κυκλοφορείς. Ντροπή σας !  

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ είναι τραβηγμένη χθες το πρωί έξω από το νοσοκομείο Καλαμάτας πριν πλακώσει η φερτή λάσπη ,   σε κάθε μπουρίνι τα ίδια χάλια, τόνοι με φερτή λάσπη από το βουνό.  

ΠΩΣ ΛΕΝΕ οι στοίχοι ενός άσματος του Βασίλη Παπακωνσταντίνου «στο ίδιο έργο θεατές».

ΕΔΩ ΠΑΡΑΓΙΝΑΝ οι επαναλήψεις ! Με αυτά τα ωραία σας αφήνω σήμερα και σας εύχομαι υγιέστατη και παραγωγική ημέρα και καλή εβδομάδα !

Ν.Τ

44 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply