Η σαρωτική απάντηση των Ιταλών και τα ελληνικά ψευτοδιλήμματα!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, φίλες και φίλοι, για πολλά χρόνια ο λαός μας περνά πολύ δύσκολα, εξαιτίας των… πολυθρονάκιδων!
ΟΛΑ ΑΥΤΑ τα χρόνια , τα κονδύλια αντί να πιάνουν τόπο σε υποδομές οι διαχειριστές σκορπούσαν το χρήμα σε «φρου – φρου και αρώματα».
ΚΟΥΜΑΝΤΟ στη χώρα μας κάνει Ζήμενς , αν θέλει μας αφήνει στο σκοτάδι με ένα και μόνο «κλικ».
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, οι υποταγμένοι στους τοκογλύφους συνεχίζουν το παραμύθι ότι δεν έχουμε «πλάνο β» και ότι πρέπει να μένουμε στα… τέσσερα!
ΤΟ ΘΕΜΑ είναι ότι αυτοί μπορεί να θέλουν να πέφτουν στα τέσσερα , ρωτήσανε τον λαό αν θέλει να συνεχίσει να ζει κάτω από την μπότα των δανειστών;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ένα δημοψήφισμα η κυβέρνηση για να αποφασίσει ο λαός αν θέλει να ζει με μνημόνια ή να φύγει από τη φωλιά των βρικολάκων;
ΣΥΝΕΠΩΣ, η έξοδος από την κρίση μπορεί να προέλθει μόνον ως προϊόν ενδογενών ριζοσπαστικών αλλαγών και δραστικών μετασχηματισμών, που όμως εγώ δεν βλέπω να προωθούνται.
ΟΥΤΕ ΚΑΝ τα ελάχιστα προαπαιτούμενα τους: δηλαδή, η κατάργηση του κομματικού κράτους, η απελευθέρωση των αγορών και η καταπολέμηση των καρτέλ, η διαχείριση της ανεργίας και ως κοινωνικού προβλήματος, η μέριμνα αποφυγής του στραγγαλισμού των παραγωγικών επιχειρήσεων, ο περιορισμός της φορολογικής αδικίας.
ΑΝΤ’ ΑΥΤΩΝ, λαοκράτες και φασίστες, εθνομηδενιστές και εθνοπριαπιστές, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, επειδή αδυνατούν να δουν το πρόβλημα –πόσω μάλλον να προτείνουν λύσεις–, βρίσκουν καταφύγιο σε μία βολική μυθολογία περί των ξένων, είτε ως σωτήρων είτε ως καταστροφέων, ενώ στην πραγματικότητα και το πρόβλημα και η εν δυνάμει λύση του είμαστε εμείς οι ίδιοι και μόνο!
Η ΣΑΡΩΤΙΚΗ επικράτηση του «όχι» και ή ήττα του συστημικού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντζι στην Ιταλία, αποτελεί ένα συντριπτικό πλήγμα στην γερμανοκατοχή.
ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ του Ματέο Ρέντζι, δύο είναι τα πιθανά σενάρια για τις επερχόμενες εξελίξεις.
ΣΥΜΦΩΝΑ με το πρώτο σενάριο, το Βερολίνο θα κάνει ότι μπορεί για να αναβάλλει τις εκλογές , με στόχο το διορισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης που θα θεσμοθετήσει ένα νέο εκλογικό νόμο απλής αναλογικής, ώστε να αποτραπεί η πολύ πιθανή αυτοδυναμία του Κινήματος των Πέντε Αστέρων που πρωτοστατεί σήμερα στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα θα διορίσει πρωθυπουργό πρόσωπο που θα έχει την υποστήριξη της σημερινής πλειοψηφίας ή μίας νέας διευρυμένης πλειοψηφίας.
ΠΟΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ κυκλοφορούν στο πλαίσιο του σεναρίου αυτού: του σημερινού υπουργού Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν, του υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα, του προέδρου της Γερουσίας Πιέτρο Γκράσο, όλοι τους παιδιά του συστημικού καθεστώτος που αναφέρεται στο Βερολίνο.
ΑΛΛΑ στην περίπτωση αυτή, στην πορεία προς τις επερχόμενες εκλογές, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, με προοπτική να γίνει απόλυτα κυρίαρχο στην Ιταλική πολιτική ζωή, κάτι που φυσικά κάνει την φράου Μέρκελ να βγάζει …φλύκταινες!
ΣΥΜΦΩΝΑ με το δεύτερο σενάριο, διαλύεται άμεσα η Βουλή και προκηρύσσονται εκλογές με το ισχύον εκλογικό σύστημα, με προοπτική μια μεγάλη νίκη του Μπέμπε Γκρίλο και πιθανή σύσταση αυτοδύναμης κυβέρνησης.
ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ σενάριο και αν επικρατήσει τελικά, το βέβαιο είναι ότι το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, αργά ή γρήγορα οδεύει θριαμβευτικά προς την κατάληψη της εξουσίας στην Ρώμη.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΕΒΑΙΗ θα πρέπει να θεωρείται και η έξοδος της μεγάλης αυτής και φίλης χώρας από το ευρώ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ λοιπόν από τώρα να αρχίσουμε να κουνάμε το μαντίλι στο ευρώ. Σας ευχαριστούμε Ιταλοί φίλοι μας!
ΣΥΧΝΑ συμβαίνει και μάλιστα στον εκκλησιαστικό χώρο να βλέπουμε θαυμαστές μεταστροφές πολλών ανθρώπων με άσχημο πρότερο βίο.
ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ κυριολεκτικά αλλοιωμένους από τη χάρη του Θεού και αντί να χαιρόμαστε που αρκετά πληγωμένα πρόβατα του Χριστού βρήκαν τον δρόμο για την Εκκλησία, μετατρεπόμαστε εμείς σε σύγχρονους αρχισυνάγωγους, σε λύκους βαρείς και ασκούμε –δυστυχώς- τις απρεπέστερες κριτικές σε αυτά τα αδέλφια μας.
ΑΝΤΙ να θαυμάσουμε το έργο του Θεού, να δοξάσουμε το όνομά του, να κάνουμε χώρο θαλπωρής και στοργικής υποδοχής στην καρδιά μας αντιδρούμε αφύσικα, ίσως και με κάποια υποσυνείδητη ζήλεια.
ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ αποδεικνύει τον κίβδηλο χαρακτήρα της πνευματικής μας ζωής, γεγονός που μας παροτρύνει να κατακρίνουμε, να καταλαλούμε, να συκοφαντούμε και γενικά να δυσκολεύουμε τη ζωή τους.
ΑΝΑΓΚΗ λοιπόν μεγάλη, είναι, να επιστρέψουμε στον εαυτό μας, να κάνουμε αυστηρή ενδοσκόπηση, ώστε να νιώσουμε «έσχατοι πάντων».
ΤΟΤΕ δεν θα έχουμε λόγο να υποφέρουμε από αυτού του τύπου τους βλαβερούς λογισμούς.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ, θα μας χαρίσει ο Κύριος την αίσθηση της ίασης στη συγκύπτουσα ψυχή μας και θα μας ανορθώσει.
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ υγιέστατη και παραγωγική ημέρα !

 

triantos

ΕΞΟΥΣΙΑ Μ’ ΑΚΟΥΣ;
Του ΝΙΚΟΥ ΤΡΙΑΝΤΟΥ

45 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply