Ένα ξεχωριστό ταξίδι από το… χθες, «στο αύριο», υπόσχεται το μυθιστόρημα «Άκρον» του Μιχάλη Γριβέα!

ΕΝΤΟΝΟ άρωμα Μεσσηνίας και ειδικότερα Μάνης έχει το μυθιστόρημα του Μιχάλη Γριβέα «Άκρον» στο οποίο, ο χρόνος «παιχνιδίζει» συστρέφοντας κι επιμηκύνοντας την ιστορία της νεότερης Ελλάδας, ξεκινώντας με την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους και φτάνοντας στο επέκεινα του 21ου αιώνα.

Το «Άκρον», το οποίο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη στις 8 το βράδυ, στο Καφενείο «η Ωραία Ελλάς», στην οδό Μητροπόλεως 59 στο Μοναστηράκι στην Αθήνα, είναι ένα φανταστικό χωριό στον νοτιότερο κάβο της Μάνης, άκρον του πελάγους της γης και τ’ ουρανού. Το «Άκρον», όπως και τα άλλα βιβλία του Μιχάλη Γαβρά θα παρουσιαστούν σύντομα και στην Καλαμάτα από τη «ΦΩΝΗ» και τη foninews.gr (Ο χρόνος και τα σχετικά με την εκδήλωση θα ανακοινωθούν εγκαίρως).
Πρόκειται για μια αντισυμβατική ιστορία πολέμων, ερώτων, αιχμαλωσιών, επαναστάσεων, που υπερβαίνει την πεζή πραγματικότητα. Οι ήρωες συνομιλούν με φαντάσματα και τα γεγονότα μπερδεύονται με μεταφυσικά οράματα. Ο Άγις, είναι αξιωματικός του ιππικού, μαχητής έξι πολέμων, από τους Βαλκανικούς ως το 1940-41 και η Ρουμπίνη, πανέμορφος άγγελος του έρωτα και του λαού. 

Το κραχ του 1932 μπλέκεται με την οικονομική κρίση του 2011 και η δικτατορία του Μεταξά αγκαλιάζεται με τη χούντα του Παπαδόπουλου. Ο πατριωτισμός και η Αριστερά σμίγουν, σ’ ένα εκρηκτικό μίγμα, κυοφορώντας την Ελληνικότητα του μέλλοντος.

Στο απρόσμενο τέλος η ιστορική αλήθεια χορεύει ταγκό με την προφητεία για το πεπρωμένο της Ελλάδας που έρχεται…

Άκρον: ένα βιβλίο γραμμένο για σένα που θέλεις να φτάσεις στο άκρον του Άκρον… ( www.iolcos.gr)

 

 

 

48 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply