Μ. Μάκαρης: Ο τομέας του αθλητισμού σε άθλια κατάσταση στην Καλαμάτα

Έξι μήνες συμπληρώθηκαν από την πρωτοβουλία για την ανάδειξη των προβλημάτων στον αθλητισμό και τις υποδομές στο Δήμο Καλαμάτας, που έλαβε η μείζον μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου «και ακόμη δεν έχουν γίνει όσα πρέπει», σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Μανώλη Μάκαρη, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε επεσήμανε πως σκοπεύει να υποβάλει εκ νέου την πρόταση του συνδυασμού του. «Έχουμε πλήρη απουσία διεκδίκησης από τον Δήμο Καλαμάτας, καθώς η Δημοτική Αρχή δεν έχει καταθέσει ούτε μια μελέτη για εγκαταστάσεις στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού», ανέφερε ο κ. Μάκαρης που διερωτήθηκε πως μπορεί να έρθει μια χρηματοδότηση χωρίς μελέτες, καυτηριάζοντας το γεγονός πως αντίστοιχη είναι η στάση και της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα να γίνονται αθλητικά έργα, παρά την κρίση, μόνο φυσικά, στις περιοχές που διεκδικούν. «Για το Δημοτικό Κολυμβητήριο που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν ευκαιρίες, οι οποίες δυστυχώς δεν υλοποιήθηκαν, από τη Δημοτική Αρχή, όπως μέσω του Προγράμματος «Εξοικονομώ» το οποίο προέβλεπε 1 εκατομμύριο ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου της Καλαμάτας, αλλά και της μη ένταξης του εν λόγω έργου τελικά σε άλλο πρόγραμμα, τη στιγμή που ο δήμαρχος δήλωσε το καλοκαίρι πως το Κολυμβητήριο θα κλείσει. Δεν είναι έτσι όμως, αν πιστεύει πως πρέπει να κλείσει, να μας πει που θα γίνει το καινούριο», δήλωσε ο κ. Μάκαρης ο οποίος ανέφερε πως το μόνο που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή, είναι μικροεπεμβάσεις σε αθλητικούς χώρους και εγκαταστάσεις.
Ειδική αναφορά ο Μανώλης Μάκαρης έκανε στα ελλιπή προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού, καθώς έχουν ενταχθεί μόνο 17, τη στιγμή που σε άλλες πόλεις έχουν πάνω 50 και 60, με αντίστοιχη να είναι η εικόνα και στα προγράμματα που αφορούν στα ΑμεΑ, ενώ στάθηκε και στην τοποθέτηση απινιδωτών, όπου δεν υπάρχουν πουθενά.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Στο τρίπτυχο της παράταξης όσον αφορά και στο συγκεκριμένο θέμα, στάθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Στάθης Σταματόπουλος, κάνοντας λόγο για στρατηγική, υποδομές και θεσμικό πλαίσιο. «Πρέπει να επιλέξουμε τι είδους αθλητισμό θέλουμε στην πόλη και τι προτεραιότητες έχουμε στον αθλητισμό, κάτι που για να συμβεί φυσικά, πρέπει να υπάρχουν οι υποδομές και το θεσμικό πλαίσιο», δήλωσε ο κ. Σταματοπουλος που αναφέρθηκε στην πρόταση του Συνδυασμού. «Πρώτος στόχος είναι η διεύρυνση σύνθεσης Δ.Σ. του Αθλητικού Οργανισμού, όπου να περιλαμβάνει και αθλητές, σύνταξη Κανονισμών Λειτουργίας οργανωμένων χώρων, καθιέρωση κριτηρίων για την αξιολόγηση των Σωματείων και τη χρήση των εγκαταστάσεων, σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με το Πανεπιστήμιο για εκπόνηση προγραμμάτων με έμφαση στον Αθλητικό Τουρισμό, λήψη νέων διοργανώσεων, φύλαξη των αθλητικών χώρων και αξιοποίηση αυτών που υπάρχουν στα σχολειά», ανέφερε ο κ. Σταματόπουλος που στάθηκε και στην ανάγκη αναζήτησης νέων πηγών χρηματοδότησης.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

48 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply