«Τσιμπάνε» οι τιμές ελαιολάδου στη Μεσσηνία φέρνοντας χαμόγελα στους παραγωγούς!

Ανοδικά κινούνται τις τελευταίες ημέρες οι τιμές ελαιολάδου και στη Μεσσηνία, ακολουθώντας άλλες περιοχές όπου οι τιμές… εκτοξεύτηκαν μέχρι και τα 4,45 ευρώ το κιλό.
Όπως δημοσίευσε το FiliatraNews στη Βάλτα Τριφυλίας ο Αγροτικός Συνεταιρισμός πούλησε χθες προς 3,65 ευρώ το κιλό.
Η θετική αυτή εξέλιξη έρχεται ως συνέχεια της ανοδικής πορείας των τιμών που έφθασε στη Λακωνία μέχρι και τα 4,45 ευρώ το κιλό για ελαιόλαδο κάτω των «τριών γραμμών».

ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ
Στην Ισπανία οι τιμές για τους παραγωγούς έξτρα παρθένου ελαιολάδου συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, διαμορφούμενες στα 3,52 ευρώ το κιλό την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, ενώ στο Μπάρι της Ιταλίας το έξτρα παρθένο τέλος Νοεμβρίου ήταν στα 5,58 ευρώ το κιλό, όπως έγραψε η Agrenda.
«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς έχει γίνει γνωστό στην αγορά ότι έχουμε χαμηλές οξύτητες», είπε στην εφημερίδα ο Σωτήρης Μπατσάκης, διαχειριστής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Συκιάς Λακωνίας, που αυτή την εβδομάδα έκλεισε συμφωνία για τους 20 τόνους που είχε στα 4,45 ευρώ το κιλό. Να σημειωθεί ότι υπήρξαν και μεγαλύτερες προσφορές, αλλά ο συνεταιρισμός δεν έχει συμπληρώσει τις ποσότητες. Αν και όλες τις σεζόν το έξτρα παρθένο του εν λόγω συνεταιρισμού ήταν οξύτητας 0,18-0,20 και φέτος είναι 0,27-0,28 για τις μεγαλύτερες ποσότητες, παραμένει στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά όσον αφορά τη χαμηλή οξύτητα. Επίσης, στα επίπεδα των 4,45 ευρώ το κιλό έγιναν πράξεις αυτή τη βδομάδα για το χαμηλόβαθμο ελαιόλαδο και σε συνεταιρισμό στην περιοχή των Μολάων, ενώ στην Κρήτη οι τιμές φθάνουν στα 3,70 ευρώ το κιλό για ελαιόλαδο κάτω των 5 γραμμών (δέκατων).

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Στα 3,65 ευρώ το κιλό πούλησε χθες το ελαιόλαδο σοδειάς 2016 – 2017 ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βάλτας.
Την πληροφορία δημοσίευσε το FiliatraNews και την επιβεβαίωσε χθες (φωτό) ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βάλτας Δημήτρης Αντωνόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι σήμερα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός πουλάει λάδι στην τιμή των 3,65 ευρώ / κιλό. Μιλάμε για λάδι οξύτητας από 0,5 έως 0,8 δέκατα και σε τιμή ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ.

h58internet
Ο κ. Αντωνόπουλος δεν έκρυψε την ικανοποίηση του τόσο για την ποσότητα που ξεκίνησε να φεύγει τις προηγούμενες μέρες αλλά και για την τιμή που κλείστηκε τώρα για πώληση λαδιού.
Παράλληλα ο κ. Αντωνόπουλος δήλωσε ακόμα πιο αισιόδοξος για την συνέχεια και μας επεσήμανε ότι λάδια με οξύτητα από 0,5 και κάτω είναι ΠΟΠ Καλαμάτα και φυσικά θα έχουν άλλη τιμή η οποία αυτή την στιγμή δεν είναι διαθέσιμη.
Θυμίζουμε ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Βάλτας διαθέτει από πέρσι (χρονιά 2015-2016) επίσημη Πιστοποίηση για παραγωγή ΠΟΠ ελαιολάδου από τον Agrocert. (Σχετικό αρχείο 2015-2016)
Σκοπός του Αγροτικού Συνεταιρισμού είναι να προσπαθεί να προσφέρει στον παραγωγό ικανοποιητική τιμή για το ελαιόλαδο, κατέληξε ο Δημ. Αντωνόπουλος.

 

93 Συνολικές προβολές, 3 Σήμερα

Leave a Reply