Σε απεργιακό κλοιό σταδιακά όλη η Ελλάδα ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική Τσίπρα!

«ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΙΕΣ», ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟΝ ΧΟΡΟ

 

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΕΟΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ κλοιό μπαίνει σταδιακά η Ελλάδα, με εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και νέους, ανέργους και συνταξιούχους, να διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Πρώτη το χορό των κινητοποιήσεων ανοίγει η ΑΔΕΔΥ με το Γενικό της Συμβούλιο, να έχει προκηρύξει πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου. Στο επίκεντρο του αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων βρίσκονται κυρίως, οι σκληρές για όλους τους Έλληνες αποφάσεις, που φέρεται πως θα υποχρεωθεί να λάβει η κυβέρνηση, ύστερα από τη β΄ αξιολόγηση του Μνημονίου, οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της οποίας ξεκίνησαν ήδη με τους εκπροσώπους των Θεσμών που βρίσκονται από προχθές στην Αθήνα. Η διαπραγμάτευση αναμένεται  να ολοκληρωθεί στις  21 Νοεμβρίου, ενώ επόμενος σταθμός θα είναι το EuroWorking Group στις 28 του μηνός και στη συνέχεια το Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου. Τόσο το EuroWorking Group όσο και το Eurogroup θα είναι καθοριστικής σημασίας γιατί τότε θα υποβάλει και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας τις προτάσεις του με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Τα αγκάθια και αυτής της διαπραγμάτευσης είναι πολλά και παρότι υπάρχει βούληση και από τις δύο πλευρές να τελειώσει γρήγορα οι δυσκολίες θα είναι μεγάλες, με το εργασιακό να είναι το βασικό θέμα – φωτιά, με τις συντάξεις και τη νέα μείωση του αφορολόγητου να ακολουθούν. Κάθε άλλο παρά τυχαίες άλλωστε είναι οι πληροφορίες που θέλουν να έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου για τη φόρμουλα συμμετοχής εκ νέου του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, που θα συνεπάγεται προφανώς την υπογραφή του μνημονίου… Νο 3!

ΕΡΧΕΤΑΙ  ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ  ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ
Οι εργαζόμενοι κυρίως και όχι μόνο, δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, με τις απεργιακές κινητοποιήσεις πολλές. Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εκείνα που έπονται και τον αγώνα που ξεκινούν, αναφέρθηκε από την Καλαμάτα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης.  Ο κ. Καλομοίρης χθες το πρωί, συναντήθηκε με εκατοντάδες δημοσίους υπαλλήλους σε Νοσοκομείο, Εφορία, Δήμο και Περιφερειακή Ενότητα, καταγράφοντας όπως είπε, την αγανάκτησή τους σε όσα προωθεί η κυβέρνηση και τα σκληρά μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί.  «Ο προβληματισμός είναι έντονος καθώς οι επιθέσεις που συνεχίζονται από την κυβέρνηση, εντείνονται σε βάρος των δικαιωμάτων τους, σε βάρος των δικών τους αναγκών και εκείνων των πλατειών λαϊκών στρωμάτων», δήλωσε ο κ. Καλομοίρης, ο οποίος αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις που γίνονται σε όλο το δημόσιο. «Οι εργαζόμενοι αντιδρούν δικαιολογημένα σε όλους τους τομείς, στο χώρο της Υγείας, με τα περίφημα καραβάνια και τις κινητοποιήσεις των γιατρών, στο χώρο της Παιδείας και σε όλες τις υπηρεσίες στο δημόσιο. Αντίδραση που θα κλιμακωθεί με την πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, η οποία επιδιώκουμε να λάβει πανεργατικό χαρακτήρα», ανέφερε ο κ. Καλομοίρης, ο οποίος επεσήμανε πως ήδη έχουν αποφασίσει να συμμετέχουν οι ναυτεργάτες, οι μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ και άλλες ομοσπονδίες, αλλά και φορείς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. «Η απεργία γίνεται σε μια κρίσιμη για την πορεία της χώρας μας περίοδο, καθώς ήδη έχει ξεκινήσει η τελική φάση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, η οποία θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Αυτά που έχουν ήδη συμφωνηθεί και όσα έχουν τεθεί στο τραπέζι και αναμένεται η οριστικοποίησή τους, είναι ιδιαίτερα επώδυνα, είναι σκληρά και αντεργατικά μέτρα, τα οποία η κυβέρνηση έλαβε  συνεχίζοντας το έργο κατεδάφισης των εργασιακών δικαιωμάτων που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Εμείς λέμε όχι στον εργασιακό μεσαίωνα που επέρχεται, αφού έχουν ήδη συμφωνήσει στη διατήρηση αλλά και διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την ανακύκλωση της ανεργίας, τις ελαστικές σχέσεις που πλέον  γίνονται καθεστώς και διευρύνονται, με συμβάσεις μηδενικών ωρών και άλλες μορφές που θα εφαρμοστούν και στη χώρα μας», δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης. Ο κ. Καλομοίρης ανέφερε πως «στον δημόσιο τομέα αυτές οι πολιτικές και αυτά τα μέτρα, έχουν τεράστιες και αρνητικότατες επιπτώσεις, στα φτωχά λαϊκά στρώματα που περιμένουν, προσδοκούν και απαιτούν από τις δημόσιες υπηρεσίες στήριξη και ανταπόκριση αυτήν τη δύσκολη περίοδο και στον χώρο της Υγείας και της Παιδείας και της Ασφάλισης και της Πρόνοιας και των Ασφαλιστικών Ταμείων και σε όλους τους χώρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», τόνισε ο κ. Καλομοίρης ο οποίος αναφέρθηκε στα κενά που υπάρχουν και διαπίστωσε και στη Μεσσηνία, τόσο στο χώρο της Εκπαίδευσης, όσο φυσικά και της Υγείας. 

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΣΙΠΡΑ

Ο αγώνας για τη διεκδίκηση των αυτονόητων από τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα και σταδιακά και από αυτούς στον ιδιωτικό, αλλά και τους ανέργους, τους νέους και τους συνταξιούχους θα συνεχιστεί σε κάθε κατεύθυνση, καθώς τα αιτήματα είναι απολύτως λογικά και δίκαια, όπως ανέφερε και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. «Διεκδικούμε με την απεργία, μαζικές προσλήψεις στις κοινωνικές δομές, καθώς ο δημόσιος τομέας έχει αποδυναμωθεί τα τελευταία 7 χρόνια, όπου το δυναμικό, μειώθηκε πάνω από 35% λόγω των απολύσεων, της μη ανανέωσης συμβάσεων και των μαζικών συνταξιοδοτήσεων. Επίσης, σήμερα οι συντάξεις οδηγούνται σε νέα μείωση μέχρι και 25%  για όσους βγαίνουν από τον Μάιο και μετά, βάση του Νόμου Κατρούγκαλου, έναν Νόμο λαιμητόμο, γι’ αυτό άλλωστε και ο αγώνας μας είναι κοινός με τους συνταξιούχους», δήλωσε ο κ. Καλομοίρης, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους. «Καλούμε σε παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης για την ανατροπή μιας βάρβαρης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που επιβάλλεται στη χώρα μας και εφαρμόζεται από τη σημερινή κυβέρνηση, όπως συνέβη και με τις προηγούμενες. Μια πολιτική που επιβάλλεται από τη ΕΕ το ΔΝΤ τους Θεσμούς και τους εκπροσώπους τους, που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας. Δεν πάει άλλο», ανέφερε ο κ. Καλομοίρης, ο οποίος καταληκτικά σχολίασε τη λιτότητα που έχει τις ρίζες της στην υπερφορολόγηση. «Αγωνιζόμαστε για να μπει τέρμα στη λιτότητα και τη φοροληστεία, καθώς η φοροεπιδρομή που έχει εξαπολυθεί εναντίον των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, έχει λεηλατήσει πραγματικά το λαϊκό εισόδημα. Αγωνιζόμαστε για να μπει τέρμα στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, για να μην δοθούν τα «κόκκινα δάνεια» στα αρπακτικά funs για να κατοχυρωθεί το δικαίωμα στη στέγη, την Υγεία, την Παιδεία, για να μπει τέρμα στην πολιτική που ενισχύει και εξαπολύει πολέμους, γι’ αυτό άλλωστε και αντιδράσαμε στην επίσκεψη Ομπάμα», ανέφερε ο Γρηγόρης Καλομοίρης, ο οποίος ζήτησε σε όλους να συμμετέχουν στις διεκδικήσεις που αφορούν σε όλους τους πολίτες.

46 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply